Vi er et fullservice tannlegekontor som tilbyr alt innenfor allmenn tannbehandling

Undersøkelse

En undersøkelse er ikke kun en sjekk om det har kommet hull i tennene, men en sjekk på alt i munnhulen: tenner, tannslitasje, syreskader, tannkjøtt og slimhinner. HELFO yter i dag refusjon til en del forskjellige sykdommer og tilstander i munnhulen og vi hjelper deg å finne ut om du har rett på økonomisk støtte fra HELFO.

Ved hver undersøkelse vil vi foreta en grundig tannrens med EMS Scailer og rens med håndinstrumenter. Tennene blir deretter polert med enten pimpsten eller Airflow.

Vi anvender digital røntgen som sørger for minimal røntgen stråling. Ved behov tar vi OPG røntgen som gir oversikt over hele kjeven, alle tenner, bihuler og ledd.

Oral kirurgi

Å fjerne en tann er alltid en siste utvei, men kan være nødvendig når man har å gjøre med alvorlig karies, infeksjon, eller andre ødeleggelser med dårlig prognose. I de fleste tilfeller vil man kunne trekke ut en tann ukomplisert, i noen tilfeller kan operasjon være nødvendig. Vi foretar operasjoner av visdomstenner og dyptliggende tannrøtter.

Rotfylling

Rotfylling utføres hvis tannens nerve er blitt betent eller død. Dette er ofte på grunn av et veldig dypt hull, som kan føre til intens verk. Hvis tannen ikke behandles vil nerven dø og det kommer betennelse i beinet rundt tannen. Når diagnosen indikerer behov for en rotfylling vil vår første prioritet alltid være at du er fullt bedøvet så behandlingen foregår helt smertefritt.

Kroner

Kroner er heldekkende restaureringer som brukes til å dekke en tann som sannsynligvis vil knekke eller er for skadet til å kunne korrigeres med en tradisjonell fylling. Vi samarbeider med Dental Sør Tannteknikk som utfører veldig utsøkt arbeid.

Fyllinger

Fyllinger brukes ganske enkelt for å gjenopprette formen og funksjonen til ødelagte tenner, enten på grunn av karies eller fraktur. Vi bruker moderne, tannfargede fyllinger som den ideelle behandlingen.

Broer

Man velger å slipe til bro i de tilfeller man mangler en eller flere tenner, og nabotennene har fyllinger fra før. Bro kan også brukes for å stabilisere periotenner.

Implantater

Implantater er en moderne løsning for å erstatte manglende tenner, og kan brukes til å erstatte en enkelt tann, flere tenner, eller alle tennene. Implantater brukes hvis nabotenner er intakte eller det er spesielle kosmetiske indikasjoner, f.eks. Diastema (Store mellomrom). Implantater brukes også til å erstatte de bakerste tennene hvor det ikke er mulig med bro. De er forutsigbare og ser naturlig ut. Vi samarbeider med dyktige spesialister hvis du trenger implantat.

Kosmetisk tannbehandling

Vi bruker uttrykket "kosmetisk tannbehandling" for generelt å beskrive tjenester som forbedrer utseendet til tennene. Disse tjenestene fokuserer først og fremst på å endre farge, posisjon, størrelse og form på tennene, og det generelle utseendet til smilet ditt. Deriblant tilbyr vi tilpassede blekeskinner du kan bruke hjemme. Våre blekemetoder er enkle og skader ikke tennene.

Proteser

For noen pasienter passer det ikke med bro eller implantater hvis man mangler tenner. Da lager vi del- og helproteser i samarbeid med tanntekniker.

Bittskinnebehandling

Ved smerter i muskler og kjeveledd, eller ved svært slitte tannsett, kan bittskinne være indikert. Vi tilbyr bittskinner for å beskytte tennene mot slike skader forårsaket av gnissing eller tannpress.

Periodontal behandling

Tannkjøttsykdom (periodontal sykdom) er den viktigste årsaken til tanntap. Tannkjøttsykdom er en bakteriell infeksjon i tannkjøttet som, hvis den ikke behandles, kan skade beinet som støtter tennene dine. Tidlig oppdagelse og tilpassede behandlingsalternativer vil holde munnen din sunn.

Nødsituasjoner

Vi forstår at akutte tannhelse situasjoner kan være skremmende. Når det skjer, er vi her for å hjelpe. Som pasient hos oss vil vi sørge for at du får øyeblikkelig behandling i Gyldenløves gate, eller ved å koordinere med våre spesialister.

Tannlegeangst

For mange er opplevelsen av å gå til tannlegen avskrekkende, og for noen kan den være traumatisk. Vi anerkjenner og er godt kjent med at det å få tannbehandling kan være svært stressende, og vi legger derfor stor vekt på å kunne ta imot selv den mest nervøse pasienten. Vi er utdannet i å hjelpe pasienter gjennom angst-episoder, og kan tilby ekstra støtte ved å utvide lengden på avtaler for å bygge inn pauser, og avtale på forhånd et stopptegn som du kan bruke når du trenger det. Å få pasienter til å føle seg vel, ivaretatt, og trygge er kjernen av hva vi i Gyldenløvesgate ønsker å oppnå som helsearbeidere.